Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.
LT
Naujienos
Gaiviųjų gėrimų kilmė: „Indiana Tonic Water“
2020.08.27

Tonizuojantis vanduo iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip paprastas gėrimas. Tačiau jis turi įspūdingą istoriją ir nueitą kelią, kuris susietas su daugybe įdomių detalių. Žinant gyvybingą ir intriguojančią šio gėrimo istoriją, jūs ne tik labiau jį įvertinsite, bet ir galėsite pasidalinti įgytomis žiniomis su draugais. Tad pasileiskime į trumpą kelionę po praeitį, kur tonikas išvydo dienos šviesą ir tuo pačiu – dabartį, kuomet mūsų nauja „Indiana“ linija jau yra visose mūsų firminėse krautuvėse ir kaip šių gėrimų pagalba galite pasigaminti vienus iš populiariausių kokteilių pasaulyje!

Kaip ir Kur Atsirado Toniko Vanduo

Ispanijos tyrinėtojai XVII amžiuje nustatė, kad vietiniai Peru gyventojai kinmedžio žieve gydydavo karštliges ir kad tai buvo efektyvu. Kaip tik tuo metu, britų pastangas ir planus kolonizuoti pasaulį pradėjo griauti maliarija, kuri siautėjo tokiuose egzotiškuose kraštuose kaip Indija.
Atvežus kinmedžio žievės į Europą ir paplitus jo vartojimui, tapo akivaizdu, kad chinino kiekis karčiojoje žievėje gali gydyti maliariją ir užkirsti jai kelią. Iki 1840-ųjų vien tik Indijos britų kolonijos kasmet suvartodavo 700 tonų žievės!
Bet tai nebuvo paprasta užduotis, nes kinmedžio žievė yra ypač kartaus skonio. Norint palengvinti chinino vartojimą, buvo nuspręstą jį sumaišyti su pasaldintu gazuotu vandeniu.
Jau 1858 metais buvo pradėta gaminti ir pardavinėti pirmoji tonizuojančio vandens produkcija. Kai kuriems britų kariams gėrimas vis dar pasirodė per kartus ir eksperimentuodami jie nusprendė įmaišyti šiek tiek džino, kuris maždaug panašiu metu pradėjo gerinti savo neigiamą reputaciją ir tapo labiau vertinamu gėrimu. 

Chinino Svarba 

Chinino svarba tonizuojančiame vandenyje yra daugiau nei didelė. Visgi šiuo elementu ir yra paremtas tonikas ir Chininas yra tai kas suteikia jam unikalaus kartumo.
Tačiau moderniųjų dienų tonikas, kuris ankščiau buvo naudojamas kaip maliarijos profilaktika, turi žymiai mažesnį chinino kiekį. Taip yra, nes nuo per didelio kiekio chinino toniko vandenyje gali pasireikšti įvairūs šalutiniai poveikiai, tokie kaip orientacijos sutrikimas, padidėjęs nerimas ar spengimas ausyse.


Šiomis dienomis chininas vis dar naudojamas tonizuojančiame vandenyje ir yra reguliuojamas mažais kiekiais. Tokie kiekiai skirti išlaikyti originalų skonį, jie taip pat leidžia sukurti kažką neįprasto ir jaudinančio. Stebėdami tendencijas, bet tuo pačiu norėdami išlaikyti ir priminti šio gėrimo šaknis sukūrėme „Indiana Tonic water“ ir „Indiana pink grapefruit Tonic water“ tonikus, kuriuos gaminame be dirbtinių dažiklių ir konservantų, tačiau su chininu, kuris gėrimams prideda subtilaus kartumo ir originalumo.

Dramblio Simbolikos Reikšmė

Kaip jau turbūt pastebėjote, ne tik istorija, bet ir mūsų naujų produktų pavadinimas ir logotipas yra glaudžiai susijęs su minėta tonizuojančio vandens istorija. Dramblys - labai galingas ir reikšmingas indų tikėjimo simbolis, nes vienas iš jų mėgstamiausių dievų „Ganesha“ yra vaizduojamas dramblio pavidalu. Manoma, kad „Ganeša“ yra kliūčių šalinimas, taip pat sėkmės, apsaugos ir likimo dievas.
Dramblio simbolika indų mitologijoje taip pat siejama su vandeniu ir lietumi dėl dievo Indros, kuris vaizduojamas sėdintis ant dramblio. Indra buvo griaustinio, lietaus, upių tėkmės ir žaibo dievas. 
Taip pat yra žinoma, kad straubliai yra puikus nardymo įrankis drambliams, o tam tikri prietarai netgi primena, kad pakeltas straublys nešą laimę!
Prie mūsų naujos toniko kolekcijos taip pat prisideda iš Didžiosios Britanijos kilęs imbierinis alus (nealkoholinis) su tokia pat turtinga istorija ir intriguojančiu skoniu. 
Gazuotas imbierų skonio gaivusis gėrimas yra puikiai subalansuotas ir gaminamas be dirbtinių saldiklių ir konservantų, taip pat, jaučiamas aštrokas ir maloniai šildantis skonis.

Toniko ir Imbierinio Alaus Panaudojimo Būdai

Jei geriate tonizuojantį vandenį, tikėtina, kad tai dažniausiai dalis kažko kito - beveik neabejotinai skanaus ir gaivinančio kokteilio. 
Tačiau šiomis dienomis populiarėja tendencija imbierinį alų ar tonizuojantį vandenį vartoti atskirai, kaip gaivujį gėrimą. Didžioji to dalis yra tame jog toniko vanduo dabar yra gaminamas įvairių skonių, taip kaip ir mūsų naujasis greipfrutų skonio tonizuojantis vanduo kuris puikiai tiks karštą vasaros dieną.
Neverta paneigti ir to, kad tiek imbierinis alus tiek toniko vanduo vis dar yra ir bus svarbi miksologijos ir kokteilių detalė. Čia pateiksime po tris įdomius panaudojimo būdus ir populiariausius kokteilius kuriuose šie gėrimai gali būti įmaišyti ir kuriuos be vargo pasidarysite namuose.


Kokteiliai su „Indiana“ toniku:


Gin & Tonic – Visi turbūt žinome šį klasikinį džino ir toniko kokteilį, bet variacijų jis turi tikrai nemažai. Šį kokteilį galite paskaninti ir padaryti dar labiau atgaivinantį su tokiais ingredientais kaip agurkas, arbūzas, bazilikas ar net persikai ir čiobreliai.
Receptas: Džinas 60 ml, Tonikas 150 ml, Ledo kūbeliai 6vnt, Laimo griežinėlis pagal skonį.


Vodka & Tonic – Degtinės tonikas yra lengvai pagaminamas ir gaivus gėrimas. Išskyrus kokybiškų ingredientų pasirinkimą, nėra jokių didelių paslapčių, kaip padaryti puikų degtinės toniką. Gėrimas pastatytas į aukštą, ledą pripildytą stiklinę su degtinės šūviu ir laimo sulčių užuomina, po to užpilamas tonizuojančiu vandeniu. Jo skaidrus skonis yra puikus būdas patiekti mėgstamą degtinę ir tyrinėti įvairius tonizuojančius vandenis.
Receptas: Degtinė 60 ml, Tonikas 150 ml, Ledo kūbeliai 6vnt, Laimo griežinėlis pagal skonį.


Coffee Gin & Tonic – Naujas, intriguojantis ir populiarėjantis kokteilis pasaulyje. Galite pamanyti, kad kava užgožtų, bet kokį džino ar toniko skonį, tačiau iš tikrųjų botaninės džino ir karčiojo toniko užuominos iš tikrųjų turi savo jėgą o paprasta kava pridės žadinantį kofeino hitą. Tai greičiau kaip „Espresso Martini“ su džino užsukimu.
Receptas: Džinas 50 ml, Arbatinis šaukštelis cukraus sirupo, šviežio espresso (paliekama atvėsti) 25 ml, 3 plonos agurko riekelės, užbaigti su tonizuojančiu vandeniu.

Kokteiliai su „Indiana ginger” gaiviuoju gėrimu:


Moscow Mule – Absoliuti klasika ir kokteilis kurį turėtų išbandyti visi. Lengvas receptas tiesiog reikalauja degtinės, laimo sulčių ir imbierinio alaus. Tai gėrimas, kuris atnešė aštrų užpilą atgal į šlovę.
Receptas: Degtinė 60 ml, šviežiai spaustos laimo sultys 30 ml, imbierinis alus 120 ml, šiek tiek ledo, laimo griežinėliai papuošimui.

Dark & Stormy – Tamsus ir audringas kokteilis kuris neįsivaizduojamas be imbierinio alaus ir yra skirtas romo mėgėjams Viskas ko jums reikės tai imbierinio alaus ir tamsaus romo. Taip pat galite pridėti ir laimo sulčių. Laiko ir žmonių patikrintas receptas!
Receptas: Tamsus romas 60 ml, imbierinis alus 80-120 ml, daug ledukų, šviežiai spaustos laimo sultys pagal skonį 25 ml, laimo skiltele papuošimui.


El Diablo – Tai yra kokteilis kurio nenorėsite praleisti. Šis įdomus gėrimas taip pat naudoja jau pažįstamas laimo sultis ir aišku imbiero alų. Jums tik reikės pridėti tekilos ir saldžių vaisių likerį „Crème de cassis“ bei dar keletą ingridientų kurie suteiks nuostabų vaisinį pojūtį šiame kokteilyje.
Receptas: Tekila 30 ml, Juodųjų serbentų likeris 15 ml, imbierinis alus 120 ml, laimo skiltelės 3 vnt, ledo kūbeliai pagal skonį.

Susipažinome su istorija, įvairiais paruošimo būdais ir mūsų naują produktų linija. O dabar liko tik išbandyti, eksperimentuoti ir mėgautis!

Ankstesnės naujienos

2020.04.01

Lietuvai paskelbus karantiną imamės reikiamų priemonių ir vadovaujamės visomis rekomendacijomis. Laikinai trumpiname krautuvių darbo laikus ir uždarome Mandarino bei Saulėtekio krautuves.

Plačiau
2020.02.11

Nuo rūkyto alaus ir pilsnerio iki IPA bei vaisių alaus, taip pat daugybė kitų rūšių – įvairovės alaus pasaulyje šiandien tikrai netrūksta. O kur dar skirtingos šalys ir kultūros, kiekviena su savomis tradicijomis ir alaus istorija. Tačiau ne paslaptis, kad Belgija, nors ir maža, visada išnyra kaip viena labiausiai pasižymėjusių šioje sferoje. Ir jei net kalbėtume tik apie Dubbel alų, jis gali svyruoti nuo rudos iki labai tamsios, neperregimos spalvos.

Plačiau
2019.08.01

Nuo šiol prie pilstomos produkcijos gretų prisijungė pušų, bei eukalipto aromatais stebinantis, be jokių dirbtinių dažiklių ir saldiklių pagamintas Retro Baikal

Plačiau
2019.06.14

Informacija apie krautuvių darbo laikus per Jonines

  1.  

Plačiau
2019.06.14

Kaune mūsų ieškokite adresu Pramonės pr. 6B

Plačiau